Επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού και τα πώματα τους είναι από τα πιο συχνά σκουπίδια που συναντάμε στις παραλίες.  Με ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι με νερό από το σπίτι ή από κάποιο σημείο Refill, γλυτώνουμε σημαντικό αριθμό σκουπιδιών.

Ξεχώρισαν:

Ιδανικό για παιδιά:

Photo: Plastic Free July

Μικρό bento box για σνακ ή γλυκό στον δρόμο

Ένα μικρό δοχείο φαγητού είναι κατάλληλο για τα σνακ που θα πάρουμε από το σπίτι ή για κάτι που αγοράσουμε από τον δρόμο, όπως είδη φούρνου, γλυκά ή παγωτό.

Ξεχώρισαν:

Οικονομική λύση: χρησιμοποίησε ένα μικρό δοχείο φαγητού που έχεις ήδη στο σπίτι και  κλείνει καλά

Επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι καφέ 

Χρήσιμο ειδικότερα για όσους ο καφές on the go είναι καθημερινό τελετουργικό. Πόσα ποτήρια του καφέ θα πετάξουμε ακόμα; Η συνήθεια του καφέ στον δρόμο ήρθε για να μείνει, αλλά δεν χρειάζεται να γεμίσουμε σκουπίδια για την αμαρτωλή μας συνήθεια! Ένα ποήρι του καφέ, κομψό κια οικολογικό, είναι η πιο στυλάτη δήλωση για λιγότερο πλαστικό!

Ξεχώρισαν:

Οικονομική λύση: Keepcup original ή ένα ποτήρι που ήδη έχεις

Photo: Aurecon

 

Κασετίνα με μαχαιροπίρουνο (ή spork) και καλαμάκι 

Αμέτρητα πλαστικά πιρουνάκια και κουτάλια μιας χρήσης καταλήγουν καθημερινά στα σκουπίδια, μετά από μερικά λεπτά χρήσης.  Όλοι μας σκεφτόμαστε πως το δικό μας πλαστικό κουταλάκι στο παγωτό ή το πιρουνάκι στις πατάτες, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, κι όμως όλοι μαζί παράγουμε ένα τεράστιο όγκο σκουπιδιών.

Ξεχώρισαν:

Οικονομική λύση: Χρησιμοποίησε μια μικρή κασετίνα, θήκη γυαλιών ή πουγγί που έχεις ήδη, για να αποθηκεύσεις μέσα μικρό κουτάλι και πιρούνι για τις βόλτες σου. Στο pinterest θα βρεις αμέτητες ιδέες για diy.

 

Μαντήλι

Αντί για χαρτοπετσέτες σε κάθε γεύμα!

Επαναχρησιμοποιούμενη Τσάντα Αγορών

Πάντα και παντού, για αποφεύγουμε τις νάιλον σακούλες μιας χρήσης. Στην λαϊκή, στο σούπερ μάρκετ, στο μπακάλικο, σε κάθε αγορά! Αγοράζεις μία, την έχεις για πάντα.

Ξεχώρισαν:

Καλή αρχή!