FAQ

Πρέπει να έχουμε φίλτρο για να γίνει η επιχείρηση μας Refill Station;

Η χρήση φίλτρου δεν είναι απαραίτητη, αρκεί το νερό της περιοχής σας να είναι πόσιμο.

Γιατί δεν υπάρχουν ενημερωτικά flyers και έντυπο ενημερωτικό υλικό;

Η πρωτοβουλία Refill Greece έχει σαν στόχο την μείωση των αππορριμάτων και έτσι δεν έχουμε έντυπο ενημερωτικό υλικό!

Πρέπει να γίνω μέλος για να μπορώ να γεμίσω το μπουκάλι μου;

Όχι, το Refill είναι κίνημα πολιτών και αφορά όλους τους πολίτες. Δεν λειτουργούμε με μέλη μιας και το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ανήκει σε όλους.

Τι κόστος έχει το Refill;

Φυσικά δεν κοστίζει τίποτε το να γίνει μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός σταθμός Refill. Η διαφήμίση των επιχειρήσεων στην εφαρμογή, στον ιστότοπο καθώς και στην σελίδα facebook του Refill είναι εντελώς δωρεάν.

Επίσης δεν κοστίζει τίποτε το να γεμίζουμε το μπουκάλι μας από επιχειρήσεις που είναι σταθμοί Refill, ωστόσο είναι θεμιτό το να υπάρχει κουμπαράς που να φέρει το αυτοκόλλητο Refill ώστε σαν πολίτες να δείχνουμε την εκτίμηση μας για την προσφορά νερού.

Ποιος μπορεί να γίνει Refill Station;

Σταθμοί Refill μπορούν να γίνουν επιχειρήσεις κάθε είδους καθώς και οργανισμοί που μπορούν να προσφέρουν πόσιμο νερό. Καφέ, μπαρ, εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα άθλησης, γυμναστήρια, γκαλερί, φροντιστήρια, παιδότοποι, ακόμη και καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης. Κάθε επιχείρηση που θέλει να συνεισφέρει κοινωγνικά ια τημείωση της κατανάλωσης πλαστικού μπορεί να γίνει σταθμός Refill!

Τι πρέπει να κάνω ώστε να γίνει η επιχείρηση μου Refill Station;
 • Κατεβάστε το αυτοκόλλητο εδώ (λινκ) και τοποθετείστε το σε εμφανές σημείο στην είσοδο της επιχείρησης σας.
 • Μπορείτε έπειτα να κατεβάσετε την εφαρμογή Refill  και να προσθέσετε την επιχείρηση σας δωρεάν, γνωστοποιώντας έτσι την συμμετοχή σας σε όλη την κοινότητα Refill, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Επικοινωσήστε μαζί μας, στέλνοντας μια φωτογραφία της επιχείρησἠς σας με το αυτοκόλλητο, ώστε να σας προσθέσουμε στον χάρτη και να σας προωθήσουμε στην σελίδα Refill Greece στο facebook.
Στην πόλη μου δεν υπάρχουν σταθμοί Refill. Τι μπορώ να κάνω;
 • Μπορείτε  να οργανώστε την πόλη σας ξεκινώντας μια facebook σελίδα με το όνομα της πόλης σας (πχ Refill Kavala, Refill Veroia, Refill Kalamata κλπ) βάζοντας συνδέσμο στην αρχική ιστοσελίδα (www.refillgreece.org), ώστε να γνωστοποιηθεί η πρωτοβουλία τοπικά. Θα έχετε συνεχώς την υποστήριξη μας σε κάθε σας κίνηση!
  • κατεβάστε το γραφικό για το αυτοκόλλητο
  • εκτυπώστε αυτοκόλλητα ή βρείτε επιχειρήσεις που θα ήθελαν να σπονσοράρουν την κίνηση αυτή
  • μιλήστε με επιχειρήσεις και οργανισμούς, είτε προσωπικά είτε αποστέλλοντας email
  • κρατήστε ενήμερη την facebook σελίδα σας, προωθώντας τις επιχειρήσεις που γίνονται Refill Station
  • πολύ σύντομα στο #teamrefill θα χρησιμοποιούμε κοινά εργαλεία διαχείρισης όπως το trello, για την ευκολότερη διοργάνωση του project
Υπάρχει εφαρμογή ώστε να ενημερώνομαι για τους σταθμούς Refill κοντά μου;

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εφαρμογή αποκλειστικά για το ελληνόφωνο κοινό. Ωστόσο έχουμε την υποστήριξη του Refill UK και μπορούμε να χρησιμοποιούμε την δωρεάν εφαρμογή ώστε να βρίσκουμε σταθμούς Refill τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

 

 

   

  Γιατί δεν πουλάτε μπουκάλια;

  Το Refill είναι μια πρωτοβουλία με αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό το κέρδος.  

   

   

    

   Μου αρέσει πολύ η πρωτοβουλία Refill, πως μπορώ να βοηθήσω;

   Κάθε βοήθεια είναι σημαντική, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!

   • Μιλήστε για την πρωτοβουλία Refill σε γνωστούς και φίλους σας, δείξτε τους το Refill UK από όπου ξεκίνησε η πρωτοβουλία! Συζητήστε το πρόβλημα των σκουπιδιών στη χώρα μας και προσκαλέστε τους φίλους σας στην ομάδα ώστε να ενημερωθούν!
   • Προωθήστε την σελίδα Refill Greece σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που γνωρίζετε.
   • Κάντε like και  share την σελίδα μας στο facebook
   • Είστε φωτογράφος; Βοηθήστε μας, τραβώντας φωτογραφίες από Refill Stations στην πόλη σας!
   • Μπορείτε να γίνετε σπόνσορας του Refill Greece αναλαμβάνοντας την εκτύπωση αυτοκόλλητων ή ακόμη και να γίνει η επίχειρησή σας σημείο διάθεσης αυτοκόλλητων για την πόλη ή την ευρύτερη περιοχή σας, ώστε να δημιουργηυούν περισσότεροι σταθμοί Refill και το νερό να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλες και όλους, παντού!  #teamrefill 
   • Έχετε ιδέες ή προτάσεις; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

    

     

    Στην επιχείρηση μου, προσφέρουμε ήδη δωρεάν νερό σε όποιον το ζητήσει. Γιατί να γίνουμε Refill Station;

    Έχοντας το χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο στο κατάστημά σας, βοηθάτε όλη την κοινότητα Refill! Έτσι, η επιχείρηση σας γίνεται γνωστή όχι μόνο στην γειτονιά σας αλλά και σε περαστικούς. Τέλος, με την συμμετοχή σας ενισχύετε την πρωτοβουλία για λιγότερο πλαστικό!

    Τι σημαίνει #teamRefill

    TeamRefill μπορούν να γίνουν επαγγελματίες, επιχειρήσεις και οργανώσεις που θέλουν να βοηθήσουν πρακτικά το έργο της καμπάνιας Refill. Διαθέτοντας αυτοκόλλητα στην επιχείρηση σας, κάνετε το Refill πιο εύκολα προσβάσιμο σε ανθρώπους και άλλες επιχειρήσεις κοντά σας, βοηθώντας έτσι σημαντικά να ενημερωθεί όλο και περισσότερος κόσμος, να υπάρχει ευαισθητοποίηση και άρα μείωση του πλαστικού μιας χρήσης.

    Η υποστήριξη μας είναι διαρκής για τα μέλη TeamRefill, με διαρκή επικοινωνία, ενημέρωση και ανταλλαγή ιδεών. Η επιχείρηση σας θα προβάλεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδα μας, όπως και στα μέσα μαζικής δικτύωσης. 

    Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας συμπαγής και αποτελεσματικός πυρήνας ανθρώπων για την διάδωση του Refill ως πρακτική λύση στο πρόβλημα του εμφιαλωμένου νερού καθώς και την ενημέρωση των συμπολιτών μας κάθε ηλικίας.